ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ


                           
                                                  ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
                

   Μία φορά κι έναν καιρό, το ξυπνητήρι του Άη Βασίλη, του είχε πέσει κατά λάθος στο πάτωμα και είχε σπάσει. Και το χειρότερο ήταν, ότι την επόμενη μέρα, έπρεπε να ξεκινήσει, πολύ νωρίς το πρωί να ταξιδεύει, για να προλάβει μέχρι το βράδυ στις 12.00 η ώρα να βάλει το πρώτο δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
   Το ξυπνητήρι όμως δε χτύπησε και τον Άη Βασίλη τον πήρε ο ύπνος, για τα καλά. Και όταν πια ξύπνησε, ήταν ήδη πολύ αργά. Δε θα προλάβαινε με τίποτα αν ξεκινούσε με το έλκηθρο να μοιράσει τα δώρα.
   Έπρεπε πολύ γρήγορα να βρει μία λύση. Τι λύση όμως να έβρισκε. Ήταν και ο Ρούντολφ κρυωμέ-νος... Του έλειπαν και δυο τάρανδοι, που είχαν αργήσει να επιστρέψουν από την άδεια τους...
   Η κατάσταση έδειχνε πολύ δύσκολη. Γι αυτό ο Άη Βασίλης αποφάσισε να μοιράσει τα δώρα με το αυτοκίνητο που θα το έκανε δώρο σε κάποιον φοιτητή, που μόλις είχε πάρει το πτυχίο του.

Δεν ήταν όμως εύκολο αυτό, γιατί μόλις ξεκίνησε τον έπιασε λάστιχο. Και ο Αη Βασίλης δεν ήξερε να βάλει τη ρεζέρβα.
Έκατσε πάλι να σκεφτεί για να βρει μια καλή λύση. Και τότε του ήρθε πάλι μια καλή ιδέα. Θα μοίραζε τα δώρα με το αερόστατο
που του είχε μείνει από πρόπερσι, γιατί ο επιστήμονας που το είχε παραγγείλει την τελευταία στιγμή είχε αλλάξει γνώμη και είχε στείλει ένα δεύτερο γράμμα στον Άη Βασίλη που του ζητούσε για δώρο έναν όμορφο, ήρεμο και χαμογελαστό δεινόσαυρο.
Πήρε το αερόστατο, είπε στα ξωτικά να φορτώσουν όλα τα δώρα και ξεκίνησε για το μεγάλο του ταξίδι. Στο δρόμο και ενώ είχε μοιράσει τα περισσότερα δώρα μια μεγάλη καταιγίδα τον ανάγκασε να κατεβάσει το αερόστατο του. Ο Αη Βασίλης μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο αποφάσισε να περιμένει μέχρι να κοπάσει ο καιρός. Και γρήγορα ηρέμησε ο καιρός αλλά τώρα δεν είχε αέρα για να μπορέσει να σηκωθεί το αερόστατο στον ουρανό. Δίχως να το σκεφτεί καθόλου, ξεκίνησε με τα πόδια, γιατί ήταν αποφασισμένος πως και το τελευταίο παιδάκι έπρεπε να πάρει το δώρο του.


Στο πρώτο σπίτι όμως που πήγε, αντιμετώπισε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα.  Την τελευταία χρονιά είχε παχύνει πάρα πολύ και δε χωρούσε μέσα από την καμινάδα.

Τι να έκανε ο κακομοίρης... Έβγαλε ένα χάπι από το σάκο του που θα μπορούσε γρήγορα να τον αδυνατίσει. Αλλά δεν είχε καθόλου χρόνο για χάσιμο. 
Ήταν όμως και λιγάκι τυχερός, γιατί μόλις κατέβηκε από την καμινάδα βρήκε μπροστά του ένα ελάφι που πολύ ευχαρίστως, δέχτηκε να τον βοηθήσει.
Το ελαφάκι όμως ήτανε πολύ αδύνατο και ο Άγιος Βασίλης, πολύ χοντρός. Μετά από λίγη ώρα κουράστηκε.
Και στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρέθηκε μπροστά του σταμάτησε να ξεκουραστεί.


Ο Άη Βασίλης προβληματίστηκε για ακόμη μια φορά. Μα με τα πόδια θα μοίραζε τα δώρα σε όλου του κόσμου τα παιδιά; 
Τότε όμως βρέθηκε μία ανέλπιστη και πολύ καλή λύση. Ένα κοπάδι γαϊδουράκια πέρασαν μπροστά από τον Αη Βασίλη. Και ήτανε πάρα πολλά γαϊδουράκια. Ο Αη Βασίλης που δεν του απόμενε πια καμιά άλλη λύση, παρακάλεσε τα γαϊδουράκια και αυτά χωρίς καμιά αντίρρηση δέχτηκαν αμέσως να τον βοηθήσουν. Τα γαϊδουράκια φορτώθηκαν όλα με δώρα και μέχρι τα μεσάνυχτα όλου του κόσμου τα παιδιά είχανε πάρει τα δώρα τους. Ο Αη Βασίλης επέστρεψε στο σπίτι του στην Καισάρεια όπου τον περίμεναν οι τάρανδοι και τα ελαφάκια του και όλοι μαζί το ρίξαν στο χορό.
                                                                                                                                    Χαρημά
                                                                                                                                  07/12/2016


0