Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μια φορά κι έναν κάποιο μαγικό καιρό, πλησίαζαν οι μέρες που ο Άη Βασίλης θα έπρεπε να πάρει το έλκηθρο του, με τους ταράνδους, για να πάει να μοιράσει τα δώρα σε όλου του κόσμου τα παιδιά.
Ξαφνικά όμως και ενώ σχεδόν όλα ήταν έτοιμα, για να ξεκινήσει το με-γάλο του ταξίδι, συνέβηκε κάτι καταστροφικό. Ένας από τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη, είχε εξαφανιστεί.
Για σκεφτείτε παιδάκια, πως θα πήγαινε το έλκηθρο αν από τη δεξιά πλευρά το τραβούσαν οχτώ τάρανδοι, ενώ από την αριστερή, μόνοι εφτά. Το έλκηθρο θα έστριβα συνέχεια δεξια και ο Άγιος Βασίλης δε θα μπορού-σε ποτέ να φτάσει στη σωστή καμινάδα.

Το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο και κανένας δεν μπορούσε να βρει μία καλή λύση. Έτσι αναγκάστηκαν όλοι, δηλαδή ο Αη Βασίλης, οι υπόλοιποι τάρανδοι και τα ελάφια να βγουν έξω και με πολύ μεγάλη αγωνία, να ψά-χνουν σε όλους τους δρόμους και τα δάση της Καισάρειας για το χαμένο τάρανδο.
Ψάχνανε, ψάχνανε, ψάχνανε, νύχτα και μέρα, μέχρι που κάποια στιγμή, είδανε τον τάρανδο, ακουμπισμένο πάνω σε ένα δέντρο και σχεδόν ακίνη-το.
Αμέσως έτρεξαν όλοι δίπλα του για να δούνε τι συμβαίνει και είδαν ότι ο τάρανδος ήταν δεμένος. Αποφάσισαν να τον λύσουνε, αλλά όσο κι αν προσπαθούσαν αυτό ήταν αδύνατον.
Άρχισαν τότε να ψάχνουν γύρω γύρω από τον τεράστιο κορμό του δένδρου, για να καταλάβουν τι συμβαίνει και ανακάλυψαν, ότι το δέντρο είχε μία πολύ μεγάλη τρύπα στον κορμό του. Και μέσα σε αυτήν την πελώρια τρύπα, είχε χωθεί κρυφά, ένας ψεύτικος Αη Βασίλης. Και ο ψεύτικος Αη Βασίλης, ήταν αυτός που κρατούσε δεμένο τον τάρανδο και δεν μπορούσε κανένας να τον λύσει.
- Τι κάνεις εσύ εδώ; Ποιός είσαι; Ρώτησε ο πραγματικός Αη Βασίλης, που είχε νευριάσει πάρα πολύ.
Μη νευριάζεις Άγιε Βασίλη. Όσο κι αν νευριάσεις δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα γιατί όπως βλέπεις είμαι καλά φυλαγμένος εδώ μέσα στον κορμό του δέντρου.
Ο πραγματικός Αη Βασίλης σκέφτηκε για λίγο και κατάλαβε πως ο ψεύ-τικος είχε δίκιο και ότι πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αποφά-σισε τότε να τον πάρει με το καλό για να καταλάβει τι ακριβώς σκόπευε να κάνει.
- Εντάξει λοιπόν! Κέρδισες. Πες μου τι θέλεις για να μου δώσεις πίσω τον αγαπημένο μου τάρανδο, είπε ο Αη Βασίλης προσπαθώντας να ξεγε-λάσει τον άλλο, τον ψεύτικο.
Ο ψεύτικος Αη Βασίλης όμως, δεν ήταν άλλος από μία πολύ κακιά μά-γισσα, που δεν αγαπούσε καθόλου τα παιδιά και είχε μεταμορφωθεί μαγι-κά σε Άγιο Βασίλη για να ξεγελάσει, τα Χριστούγεννα, τον πραγματικό Αη Βασίλη, αλλά και όλου του κόσμου τα παιδιά.
- Για να αφήσω ελεύθερο τον τάρανδο σου, πρέπει να μου υποσχεθείς, ό-τι κανένα παιδί σε όλο τον κόσμο, δε θα πάρει δώρο φέτος τα Χριστούγεννα, είπε η κακιά μάγισσα.
Ο Άγιος Βασίλης, που αγαπούσε πάρα πολύ τον τάρανδο του, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να τον αφήσει στα χέρια της κακιάς μάγισσας. Σκέφτηκε λοιπόν, ξανά σκέφτηκε και αποφάσισε να κάνει κάτι για να κοροϊδέψει την κακιά μάγισσα. Έτσι, παρακάλεσε τα ξωτικά του να του φτιάξουν, έναν ψεύτικο τάρανδο, που να είναι όμως ολόιδιος με αυτόν που κρατούσε δεμένο η κακιά μάγισσα. Τα ξωτικά δούλεψαν σκληρά και μετά από λίγες ώρες ο ψεύτικος τάρανδος ήταν έτοιμος. Ο Αη Βασίλης τον πή-ρε και τον πήγε έξω από το παράθυρο της κακιάς μάγισσας.
- Εντάξει λοιπόν! Δε με νοιάζει καθόλου που κρατάς τον τάρανδο μου. Ε- γώ βρήκα έναν πιο νέο και πιο δυνατό τάρανδο και δεν έχω ανάγκη αυτόν που κρατάς εσύ, είπε ο Αη Βασίλης στην κακιά μάγισσα η οποία μόλις εί-δε τον ψεύτικο τάρανδο, ξεγελάστηκε και σταμάτησε να φυλάει τον πραγ-ματικό. Τότε ο Άγιος Βασίλης βρήκε την εύκαιρία πήρε τον τάρανδο του και πολύ γρήγορα επέστρεψε στο σπίτι του, ετοίμασε το έλκηθρο του με ό-λους τους τάρανδους και τα δώρα των παιδιών που τα ξωτικά είχαν ήδη φορτώσει και έφυγε πολύ γρήγορα για να αρχίσει να μοιράζει τα δώρα.
Η κακιά μάγισσα όμως, που παρακολουθούσε τον Άγιο Βασίλη, μέσα α-πό τη μαγική της σφαίρα, κατάλαβε ότι είχε ξεγελαστεί και νευρίασε πάρα πολύ. Τότε πήρε το μαγικό της ραβδί και άρχισε να το κουνάει με μανία και έτσι εξαφάνιζε ένα ένα όλα τα δώρα που άφηνε στα παιδιά ο Άγιος Βα-σίλης.
Όταν ο Άγιος Βασίλης τελείωσε τη διανομή των δώρων, γύρισε χαρού-μενος, αλλά και πολύ κουρασμένος στην Καισάρεια. Εκεί όμως τον περί-μενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Την ώρα που πήγε να μπει μέσα στο σπίτι του, δεν μπορούσε να μπει. Η πόρτα του σπιτιού του είχε φρακάρει από τα πολλά καινούρια γράμματα που είχαν στείλει όλου του κόσμου τα παιδιά, που παραπονιόντουσαν ότι τα δώρα τους είχαν εξαφανιστεί. Όταν μετά από πολύ κόπο, κατάφερε επιτέλους να μπει στο σπίτι του και άρχισε να διαβάζει τα γράμματα των παιδιών, κατάλαβε πως η κακιά μάγισσα που μπορούσε να τον παρακολουθεί μέσα από τη μαγική της σφαίρα είχε βά-λει το χεράκι της σε αυτή την ιστορία.
Αμέσως φώναξε το Βαν και το Χαν, που ήταν οι αρχηγοί, των ξωτικών,
τους εξήγησε τι είχε συμβεί και τους ζήτησε να βάλουν τα δυνατά τους για να φτιάξουν πολύ γρήγορα καινούρια δώρα για όλου του κόσμου τα παιδιά.
Έπειτα φώναξε το Ρούντολφ, που ήταν το αγαπημένο του ελαφάκι και του ζήτησε να βρει κάποιο τρόπο, για να πάρει κρυφά τη μαγική σφαίρα από την κακιά μάγισσα, για να μην μπορεί αυτή να παρακολουθεί τον Άγιο Βασίλη.
Ο Ρούντολφ, τότε ζήτησε βοήθεια από τους εσκιμόους, οι οποίοι μολις άκουσαν, τι είχε συμβεί, δέχτηκαν αμέσως να τον βοηθήσουν. Κι έτσι το ίδιο κιόλας βράδυ, όταν η κακιά μάγισσα κοιμήθηκε, δύο εσκιμόοι, μπή-κανε κρυφά στο σπίτι της, πήρανε τη μαγική σφαίρα και στη θέση της α-φήσανε μία ολόϊδια που δεν ήταν όμως μαγική. Έτσι η κακιά μάγισσα δεν θα μπορούσε να δει καμιά εικόνα. Οι εσκιμόοι έτρεξαν πολύ γρήγορα ως το σπίτι του Άγιου Βασίλη και του έδωσαν τη μαγική σφαίρα. Εκείνος χωρίς να χάσει καθόλου καιρό, ανέβηκε στο έλκηθρο του και πέταξε ψηλά σαν τον άνεμο, για να προλάβει να μοιράσει τα δώρα σε όλου του κόσμου τα παιδιά.
Στο τέλος φυσικά τα κατάφερε μια χαρά κι έτσι κανένα παιδάκι δεν έμεινε παραπονεμένο.
Κι εκείνα τα Χριστούγεννα, πέρασαν όμορφα, όμορφα, όμορφα, όπως κάθε Χριστούγεννα άλλωστε. Και ο Άγιος Βασίλης ήταν πραγματικά πολύ ευτυχισμένος, που τα κατάφερε για άλλη μία χρονιά. Και όλου του κόσμου τα παιδιά ήταν πολύ, πολύ, πολύ, χαρούμενα που ο Άγιος Βασίλης δεν τα ξέχασε.


ΧΑΡΗΜΑ

09/12/2014
Γραμμένο πάνω σε μια ιδέα
της 11χρονης Μαριάνας

Παπαδοπούλου
0