Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Μία φορά κι έναν καιρό στο βόρειο πόλο μέσα στο εργαστήρι του Αγίου Βασίλη επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Δεν ακούγονταν ούτε σφυριά, ούτε κατσαβίδια, ούτε πριόνια, ούτε κανένα άλλο εργαλείο. Οι τάρανδοι που ήταν έξω από το εργαστήρι είχαν παραξενευτεί πολύ. Τόσο πολύ μάλιστα που κάποια στιγμή σκέφτονταν να μπουν μέσα στο εργαστήρι για να δουν αν ο Άγιος Βασίλης είναι καλά.

Όταν πια είδαν ότι συνέχιζε η ησυχία αποφάσισαν όλοι μαζί με αρχηγό το Ρούντολφ να σπάσουν την πόρτα και να μπούνε μέσα για να δουν τι συμβαίνει. Κι έτσι άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με τα κέρατα τους. Αλλά η πόρτα του εργαστηρίου ήταν πολύ γερή και μετά από λίγο σταμάτησαν γιατί από τις πολλές κουτουλιές τους έπιασε πονοκέρατος. Τότε πετάχτηκε ο Ρούντολφ ο οποίος ήξερε να μιλάει και ανθρώπινα αλλά και ταρανδίστι-κα και είπε στους άλλους τάρανδους:
- Παιδιά εγώ ανησυχώ πολύ! Δεν ξέρω εσείς πως νιώθετε εγώ πάντως πιστεύω ότι κάτι έχει πάθει ο Άγιος Βασίλης. Πρέπει να τρέξουμε αμέσως για να φέρουμε το βορειοπολογιατρό και το βορειοπολοκλειδαρά. Ο βορειοπολοκλειδαράς θα μας ανοίξει την πόρτα και ο βορειοπολογιατρός θα εξετάσει τον Άγιο Βασίλη αν έχει πάθει κάτι. Είπε ο Ρούντολφ.
Όλοι οι τάρανδοι συμφώνησαν και φύγανε τρέχοντας και πήγανε μέχρι το κατάστημα του βορειοπολοκλειδαρά. Και ο Ρούντολφ είπε με την ανθρώπινη μιλιά του:
- Βορειοπολοκλειδαρά! Χρειαζόμαστε αμέσως τη βοήθεια σου. Ο Άγιος Βασίλης είναι κλειδωμένος με τα ξωτικά μέσα στο εργαστήρι του και έξω δεν ακούγεται τίποτα. Κανονικά θα έ-πρεπε να ακούγονται και σφυριά και πριόνια και κατσαβίδια και όλα τα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούν για την κατά-σκευή των παιχνιδιών.
-Εντάξει Ρούντολφ! Φύγαμε! Είπε ο βορειοπολοκλειδαράς. Αλλά δεν πρέπει να πάρουμε μαζί μας και το βορειοπολογιατρο; Αν τελικά είναι άρρωστος ο Άγιος Βασίλης ποιος θα τον κάνει καλά;
- Και βέβαια πρέπει! Άλλωστε πρώτα θα περάσουμε από το βορειοπολοιατρείο και μαζί με το βορειοπολογιατρό θα πάμε να βρούμε τον Άγιο Βασίλη.
Έπειτα φύγανε όλοι μαζί και μετά από λίγη ώρα βρίσκονταν έξω από το βορειοπολοιατρείο. Αφού πήραν μαζί τους και το βορειοπολογιατρό ξεκίνησαν τρέχοντας για το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη.
Όταν έφτασαν ο βορειοπολοκλειδαράς άνοιξε πολύ γρήγορα την πόρτα από το εργαστήρι και ο βορειοπολογιατρός με το Ρούντολφ και τα υπόλοιπα ελάφια όρμησαν μέσα και βρήκαν τον Άγιο Βασίλη να κάθεται επάνω σε ένα πάγκο και να συζητάει με τα ξωτικά.
-Άγιε Βασίλη μου είσαι καλά; Ρώτησε με μεγάλη αγωνία ο Ρούντολφ. Ανησυχήσαμε πολύ για σένα.
-Να μην ανησυχείτε καθόλου! Είμαι πάρα πολύ καλά! Απάντησε ο Άγιος Βασίλης με εκείνο το γαλήνιο και ήρεμο χαμόγελο του που δεν το έχανε ποτέ.

- Μα αν όπως λες είσαι καλά τότε γιατί δε δουλεύουν τα πάντα και όλοι μέσα στο εργαστήρι σου; Σε λίγες μέρες έχουμε Χριστούγεννα και δε βλέπω να έχετε ετοιμάσει αρκετά παιχνίδια για όλου του κόσμου τα παιδιά. Έτσι όπως πάτε νομίζω ότι δε θα προλάβετε φέτος να φτιάξετε και να μοιράσεις τα παιχνίδια. Είπε ο Ρούντολφ με το απίστευτα αθώο βλέμμα.
-Έχεις απόλυτο δίκιο καλέ μου Ρούντολφ. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Γιατί τα ξωτικά που είναι οι μοναδικοί βοηθοί μου θέλουν να κάνουν απεργία. Κι αν κάνουν απεργία καταλαβαίνεις ότι κανένα παιδί δε θα πάρει δώρο φέτος γιατί πολύ απλά δε θα υπάρχουν δώρα. Γι αυτό το λόγο καθίσαμε και συ-ζητάμε αυτό το θέμα με τα ξωτικά και προσπαθούμε να βρού-με μία λύση. Απάντησε ο Άγιος Βασίλης.
-Δεν καταλαβαίνω το λόγο που θέλουν να κάνουν απεργία τα ξωτικά! Τι τα έπιασε άραγε τέτοιες μέρες και δε θέλουν να δουλέψουν; Ρώτησε ο Ρούντολφ.
-Τα ξωτικά έχουν δίκιο! Απάντησε ο Άγιος Βασίλης. Αυτό που ζητούν είναι πολύ δίκαιο και λογικό. Αλλά τους εξηγώ ότι αυτή την εποχή που μέσα στο εργαστήρι έχουμε όλοι πάρα πολύ δουλειά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και τους υποσχέθηκα ότι όταν γυρίσω θα φροντίσω και το δικό τους θέμα.
-Και δηλαδή τι μπορεί να ζητούν τόσο σοβαρό που να πρέπει να κάνουν ολόκληρη απεργία; Ξανά ρώτησε ο Ρούντολφ.
- Βεβαίως κύριε έξυπνε Ρούντολφ που νομίζεις ότι τα ξέρεις πάντοτε όλα. Είπε η μαμά ξωτικίνα. Ζητάμε από τον Άγιο Βασίλη μιας και τόσα χρόνια δουλεύουμε σαν βοηθοί του και ποτέ δεν έχουμε πει όχι σε ότι κι αν μας έχει ζητήσει, φέτος να κάνει και σε εμάς από ένα δώρο.
-Και τι δώρο ζητάτε δηλαδή; Τι δώρο μπορεί να χρειάζεται ένα ξωτικό; Συνέχισε να ρωτά ο Ρούντολφ.
-Όλα εμείς τα ξωτικά όπως έχεις δει και όπως ξέρεις είμαστε πολύ άσχημα. Είμαστε τόσο άσχημα που δεν μπορούμε ποτέ να βγούμε από εδώ μέσα γιατί όποιος άνθρωπος μας δει θα μας κοροϊδεύει. Ζητάμε λοιπόν από τον Άγιο Βασίλη αυτή τη χρονιά να μας κάνει δώρο την ομορφιά μας. Έτσι θα μπορέσουμε κι εμείς μία φορά μόλις τελειώσουμε τη δουλειά μας την παραμονή των Χριστουγέννων να βγούμε έξω και να γλεντήσουμε και να παίξουμε με όλου του κόσμου τα παιδιά. Είπε το ξωτικό ο Πίος. Και ο Άγιος Βασίλης μας λέει ότι τώρα που έ-χουμε τόσο πολύ δουλειά για να φτιάξουμε τα δώρα για όλου του κόσμου τα παιδιά δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε για να φτιάξουμε τα δικά μας δώρα. Κι εμείς νευριάσαμε πολύ κι όλοι μαζί αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία. Συνέχισε να λέει.
-Α! Άγιε Βασίλη μου, νομίζω ότι τα ξωτικά έχουν απόλυτο δίκιο κι ότι εσύ πρέπει φέτος να φροντίσεις να τους κάνεις το δώρο που ζητάνε. Άλλωστε αφού τόσα χρόνια είναι βοηθοί σου νομίζω ότι το δικαιούνται. Είπε ο Ρούντολφ, δικαιολογόντας τα ξωτικά.
-Μα εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γλυκέ μου Ρούντολφ! Απάντησε ο Άγιος Βασίλης. Εξήγησα όμως στα ξωτικά ότι επειδή τα Χριστούγεννα έρχονται σε πολύ λίγες μέρες αν ασχοληθούν με τα δικά τους δώρα δε θα προλάβουμε να φτιάξουμε τα δώρα για όλου του κόσμου τα παιδιά. Τους είπα λοιπόν ότι αφού το εργαστήρι είναι δικό μας και τα κλειδιά τα έχουμε πά-ντοτε εμείς μπορούμε όταν επιστρέψω από τη διανομή των δώρων να ανοίξουμε πάλι το εργαστήρι και να ασχοληθούν χωρίς καθόλου άγχος με τα δικά τους δώρα. Τώρα όμως δεν προλαβαίνουμε. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε τα δώρα των παιδιών.
-Νομίζω ότι ο Άγιος Βασίλης έχει δίκιο. Θα πρέπει να φτιάξετε τώρα τα δώρα των παιδιών. Εγώ με τον Άγιο Βασίλη και τα υπόλοιπα ελάφια θα τα μοιράσουμε και μόλις επιστρέψουμε ξανά ανοίγουμε το εργαστήρι και μένετε εδώ εσείς όσο χρειαστεί και φτιάχνετε τις ομορφιές σας. Άλλωστε τις ομορφιές δε θα τις έχετε μόνο για φέτος. Θα είστε όμορφοι από εδώ και πέρα για πάντα. Είπε με πολύ σοφία ο Ρούντολφ.
Τα ξωτικά όλα συμφώνησαν με αυτά που είπε ο Ρούντολφ και με πολύ χαρά και πολύ όρεξη πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά. Κι έτσι πρόλαβαν να φτιάξουν όλα τα δώρα κι ο Άγιος Βασίλης τα μοίρασε την ώρα που έπρεπε και μόλις επέστρεψε έκανε δώρο και στα ξωτικά του την ομορφιά τους. Κι έζησαν όλοι τους καλά κι όλου του κόσμου τα παιδιά υπέροχα.-


ΤΕΛΟΣ

ΧΑΡΗΜΑ


11/11/2011       
0